Nieuws:

4 oktober 2018

 

Ondertussen is het kunstproject van Lo-art

"Vertel ons geen sprookjes"

reeds afgelopen. Het was een project waarvoor we mooie reacties en lofbetuigingen hebben gekregen en waar we fier op zijn.

loop eens door de tentoonstelling

 

 

Project Bunkers

11 september 2011


De tentoonstelling is een samenwerking tussen lo-art en het gemeentebestuur van lochristi, ter gelegenheid van de Open Monumentendag op 11 september 2011 dit jaar werd het thema ‘ ConfliCt’ gekozen.

Het kunstenaarscollectief lo-art f.V. laat zich inspireren door het thema . de kunstwerken/installaties worden opgesteld in of rond de bunkers aan de Dam te Zaffelare en in het sierteeltmuseum, de pastorie van Zaffelare. De kunstwerken geven een interpretatie van het thema. We stellen vast dat zowel in het verleden als in de huidige tijd conflicten het leven domineren. De kunstwerken klagen de zinloosheid van oorlogen/ conflicten aan en laten zien hoe onschuldige kinderen en volwassenen de ellende ondergaan!
Het gaat altijd om individuen, de wapenindustrie, de radicale denkers, financiële en industriële belangen, grondstoffen die primeren op de belangen van de gewone mensen…

Deelnemende kunstenaars:

Patrick Vanrijckeghem
Rita Bracke
Kris Reynebeau
Roger Praet
Machteld Moijson
Trees De Brabander
Daniël Gustaaf De Clercq.

Voor de catalogus klik hier