Project


Lo-art op dreef

Graag nodigen wij jullie uit op ons nieuw Kunstproject “Lo-art op dreef”. Een openlucht tentoonstelling in de Rozelare dreef te Lochristi. Tussen de Kasteeldreef en de Bosdreef te Lochristi. vanaf 1 mei tot 31 mei 2021. Gratis, voor jong en oud en corona veilig. Alle dagen te bezichtigen van zonsopgang tot zonsondergang. 1 mei tot 31 mei 2021

Tekst van Hans van Hilst over de deelnemende kunstenaars:

Jenka Barakina
Zullen velen al kennen van haar deelnames aan ‘kunst omdat het moet’ waar ze terecht de eerste prijzen wegkaapte met haar indringende schilderijen, van portretten en menselijke figuren in een verbluffende stijl. Een kunstenares die de technieken van de schilderkunst nog machtig is.

Claudine Denert
Welverdiende cultuurlaureate van de gemeente Lochristi in het jaar 2018. Schepper van intuïtieve, beklijvende en ontroerende teksten. Begeleid van, door haar zelf vervaardigde, werken in mixed-media. Te bewonderen op haar blog ‘Het Creatief Paradijsje’.

Patrick Vanrijckeghem
Een begrip in Zaffelare en ver daarbuiten omwille van zijn veelzijdige beeldhouwkunst. Staal, steen en zelfs boetseerklei weet hij als geen ander een ziel te bezorgen. Soms in alle eenvoud en soms uitbundig, maar immer oprecht.

Rita Bracke
Vooral gekend vanwege haar kleurrijke sjaals, vervaardigd volgens de aloude kunst van het batikken. Een vakmanschap dat zij als geen ander meester is. Te zien en te bewonderen op de talrijke kunst- en ambachtenmarkten des lands.

Kris Reynebeau
Noemen we in eerste plaats keramiste. Een kunstenares die de kunst van het ambacht nog echt verstaat en wier geprefereerde materiaal uiteraard klei is die eenmaal in haar magische handen transcendeert zoals de alchemisten lood in goud veranderden.

Trees De Brabander
Kennen wij vooral vanwege haar tekenkunst. Waarbij de mens in al zijn facetten veelal een centrale rol toebedeeld krijgt. Zo zijn er de laatste anderhalf jaar, door de corona pandemie, een reeks spontane ‘lockdown’ tekeningen ontstaan. Waar ze menigeen mee verblijd en verrast heeft via de sociale media.

Hans van Hilst
Nog een cultuurlaureaat van de gemeente Lochristi en wel van het jaar 2016. Kunstenmaker en schrijvelaar. De laatste jaren vooral actief als ‘recup artiest’ die met afgedankte en/of afgeschreven materiaal realistisch ogende objecten weet te vervaardigen die de argeloze toeschouwer wel eens op een dwaalspoor durven zetten.

Evarist Ganzelever
Naast voorzitter van deze hele kliek, sinds jaar en dag Loot’s eigen dichter en eveneens sinds jaar en dag eigenzinnig en trouwe columnist van de Lochristinaar. Een blog waar mede door zijn scherpe analytische bijdragen inderdaad maar moeilijk van af te kicken valt.

Machteld Moijson
Germaniste en prominent lid van de lootse haiku vrienden. Levert eveneens regelmatig tekstuele bijdragen aan de lochristinaar. Waar zij, dankzij haar gedegen kennis van zowel kunst als zijn kunstenaars, deze tot bij een breder publiek laat geraken.

Sofie Van Durme
Last but not the very least is deze bevlogen kunstenares met een geheel eigen stijl. Een creatieve duizendpoot. Handig met van alles en nog wat. Bovenal het hart op de juiste plaats omdat ze die kennis op haar beurt weer belangeloos doorgeeft aan jongeren en kinderen via haar kinderateliers.