Project


Vertel ons geen sprookjes

Het kunstproject “Vertel ons geen sprookjes”, in en rond de kerk van Beervelde liep van 16 september tot 30 september 2018.

Pinocchio uit het verhaal van Carlo Collodi kreeg een langere neus telkens hij loog zodat men kon zien of hij al dan niet de waarheid sprak. Zo gemakkelijk is het niet in de echte wereld. Wij willen niet belogen worden. Daarom moeten we leren op onze hoede te zijn. Laten we kritische mensen zijn in deze immer evoluerende wereld. De objectiviteit van de nieuwe media moet voortdurend in vraag worden gesteld. De kunstenaars geselecteerd voor deze tentoonstelling behandelen verschillende aspecten van onze maatschappij waarbij tot hun en onze spijt leugens of halve waarheden verteld worden, hetzij in het vaststellen van een probleem, hetzij in het behandelen ervan. Machteld Moijson is curator.

Deelnemende kunstenaars:

Barakina Jenka, Bracke Rita, Bundervoet Markus, D’Hondt Rubin, De Brabander Trees, De Ridder Lucie, Evarist Ganzelever, Matthys Erik, Moijson Machteld, Praet Marijke, Reynebeau Kris, Saurus Leslie, Slabbynck Brigitte, Van Affelterre Phebe, Van Durme Sofie, Van Hecke Chris, van Hilst Hans, Van Landeghem Maggy, Vangampelaere Griet, Vanrijckeghem Patrick, Vereecken Rudy, Verschraegen Bert, Wijker Sonja, Zuz.